laatste nieuws

laatste nieuws

Kerstactie 2020

Kerstactie in Cisnădie

Vanwege de corona-maatregelen heeft Jeni Czenter dit jaar geen kerstfeest kunnen organiseren voor de armste gezinnen uit Cisnădie. Normaal gesproken worden hier zo’n 80 gezinnen voor uitgenodigd. Wel heeft ze veel levensmiddelenpakketten (brood, eieren, fruit enz.) uit kunnen delen bij de poort van haar huis. Voor diverse gezinnen was er ook tweedehands kleding, schoenen, speelgoed enz. Om dit te kunnen bekostigen heeft de werkgroep een bijdrage gedaan van 500 euro.

Kerstwensen

Op 24 december arriveerde er per post een mooie kerstkaart uit Cisnădie met de volgende tekst: “De kinderen van de huiswerkbegeleiding in Cisnădie en hun begeleiding danken u hartelijk voor uw ondersteuning dit zware jaar van de pandemie. Wij wensen u en uw familie een vrolijk en gezegend kerstfeest en een goed en gezond 2021. Afzender: Jeni Czenter, Carmen Militaru, Claudia Gadiu en de kinderen”.

Wij hebben per mail kerst- en nieuwjaarswensen verstuurd naar Jeni Czenter in Cisnădie in Roemenië, naar Tamas Kovach in Leanyfalu/Pócsmegyer Hongarije en naar Konrad Lorincz in Aiud, Roemenië.

Huiswerkbegeleiding

De nood is hoog in Cisnădie, zo hoorden wij van Jeni Czenter. Er zijn heel veel COVID-besmettingen in Cisnădie, de scholen zijn weer dicht en er wordt online les gegeven. De leerkrachten Claudia en Carmen proberen de kinderen zo goed mogelijk te begeleiden, dit doen ze door middel van Whatsapp of telefonisch. Het grote probleem hierbij is dat deze mogelijkheden vaak ontbreken (veel kinderen hebben geen telefoon/laptop, geen wifi enz.). ook is het lastig op deze manier goed uitleg te geven. Een kwetsbare groep loopt hierdoor grote leerachterstanden op. Jeni schrijft: “Ik hoop dat deze waanzin snel voorbij is”. De werkgroep heeft een bedrag van 1500 euro overgemaakt voor de huiswerkbegeleiding.

Doorlopende acties voor het project:

  • Sponsorkliks.com voor al uw online aankopen, boekingen enz. Stand per 29-12-2020 = € 403,69
  • Statiegeldbonnen doneren in de brievenbus in de entree van De Hoeksteen.
  • Tank bij Peut Coevorden en geef aan dat u wilt doneren, kies daarvoor bij diversen de werkgroep Oost-Europa.

Giften

Giften voor het project “Onderwijs voor kansarme kinderen” in Roemenië kunt u overmaken op IBAN NL38 RABO 0373 7093 31 t.n.v. Diaconie Geref. Kerk inzake werkgroep Oost-Europa. Deze giften mag u aftrekken in uw aangifte inkomstenbelasting, de kerk is nl. een ANBI-instelling.