Laatste nieuws

COVID in Roemenië

Het aantal nieuwe coronabesmettingen heeft in de maand november een recordhoogte bereikt in Roemenië, net als het aantal mensen dat overleden is aan Covid-19. Ziekenhuizen kunnen de druk bijna niet meer aan.

Iets meer dan een derde van de volwassen Roemenen is volledig gevaccineerd tegen corona. Daarmee heeft het land de op één na laagste vaccinatiegraad van de Europese Unie. Alleen Bulgarije scoort slechter. In veel Oost-Europese landen is het wantrouwen tegen de overheid groot.

In het hele land geldt een avondklok van 22.00 tot 5.00 uur voor mensen die niet volledig gevaccineerd of hersteld zijn. Bruiloften en feesten zijn verboden. De scholen zijn twee weken gesloten geweest, met alle gevolgen van dien. De kinderen van de huiswerkklas hadden al achterstand opgelopen door eerdere sluitingen en het wegvallen van de huiswerkbegeleiding. Nu is de achterstand alleen maar groter aan het worden.

Vleesactie

De vleesactie heeft ruim 600 euro opgebracht. Een mooie opbrengst! Hartelijk dank aan allen die dit mogelijk hebben gemaakt, in het bijzonder aan slagerij Hellinga, Sallandsestraat 9.

kerst.helpkansarmekinderen.nl

Het onderwijsproject in Cisnădie (Roemenië) van de werkgroep Oost-Europa Coevorden biedt u nog steeds de mogelijkheid kerstpakketten, Keuzekado’s of geschenkvouchers te bestellen. Hiermee steunt u ons project “Onderwijs voor kansarme kinderen in Cisnădie, Roemenië. Via de website kerst.helpkansarmekinderen.nl  kunt u alle mogelijkheden bekijken en natuurlijk uw bestelling plaatsen. Heeft u vragen of wilt u meer informatie dan kunt u contact opnemen met Alie Supheert tel. 06 53 75 57 67 of via de mail oost-europa@pkncoevorden.nl.


Sponsorkliks.com
Doe uw online aankopen zoveel mogelijk via Sponsorkliks.com. Door uw internetaankopen, boekingen voor hotelovernachtingen, vakanties enz. via deze site te doen, betaalt de webwinkel commissie aan de werkgroep. Opbrengst tot 26-11-2021 = € 465,77.


Tank & Schenk
Tank bij Peut Coevorden en geef bij de kassa aan dat u wilt doneren, kies daarvoor op de doneertablet bij “overig” de werkgroep Oost-Europa. Kijk ook eens op Tankenschenk.nl. Opbrengst tot 26-11-2021 = € 55,98.

Statiegeldactie
Ongebruikte
statiegeldbonnen kunt u doneren in de brievenbus in de entree van De Hoeksteen. Opbrengst oktober/november = € 4,10.

Afscheid
Wander en Anneke Boer hebben, na ruim 17 jaar in de werkgroep te hebben gezeten, afscheid genomen. Het voorzitterschap wordt overgenomen door Dick Elzing. Henny en Ben Malkus en Siny Smit hebben vanaf 26-11-2021 zitting genomen in de werkgroep Oost-Europa, hier is de werkgroep erg blij mee, Henny, Siny en Ben van harte welkom! De werkgroep hoopt op een mooie samenwerking en dat jullie hier veel voldoening uit zullen halen.

Agenda 2021
september/december 2021- kerstpakkettenactie
14-01-2022 – vergadering werkgroep
April 2022 – statiegeldactie bij Albert Heijn

Giften
Er is in de afgelopen periode € 335,– binnengekomen aan giften. Onze hartelijke dank hiervoor!
Giften voor het project “Onderwijs voor kansarme kinderen” in Cisnădie, Roemenië kunt u overmaken op IBAN NL38 RABO 0373 7093 31 t.n.v. Diaconie Gereformeerde kerk inzake werkgroep Oost-Europa. Deze giften mag u aftrekken in uw aangifte inkomstenbelasting, de kerk is een ANBI-instelling.