laatste nieuws

Nieuws uit Roemenië

Via Whatsapp hebben wij regelmatig contact met Jeni Czenter in Cisnădie, Roemenië. Vanaf eind oktober 2020 waren alle scholen gesloten in Cisnădie en werd er online lesgegeven. Op 8 februari is er gelukkig een einde gekomen aan de schoolsluiting en krijgen de kinderen weer fysiek les. Wel met een aangepast lesprogramma en met inachtneming van alle coronamaatregelen. Ook is de huiswerkbegeleiding weer gestart. Het online les krijgen en de begeleiding bij het huiswerk maken gingen niet zo goed door het gebrek aan internet, een computer en/of een rustige leeromgeving. Er moet hard worden gewerkt om de achterstanden weer in te lopen, vooral de jongere kinderen zijn de dupe geworden van de sluiting van de scholen. Jeni hoopt dat de scholen nu open kunnen blijven, anders wordt het voor de kinderen erg moeilijk om weer aan te haken. In Roemenië wordt gewerkt met een vast lesprogramma per dag. Heb je bepaalde lesstof niet op tijd onder de knie gekregen dan heb je “pech”. Jeni Czenter is in november 2020 besmet geweest met corona maar is gelukkig goed hersteld. Jeni wenst iedereen gezondheid toe en groet iedereen.

Actie Moederdag

In Roemenië wordt Moederdag groots gevierd, dit valt daar samen met Internationale Vrouwendag op 8 maart. Jeni heeft de armste gezinnen in Cisnădie verrast met een levensmiddelenpakket en de kinderen met een klein cadeautje.

Giften voor het project “Onderwijs voor kansarme kinderen” in Cisnădie, Roemenië kunt u overmaken op IBAN NL38 RABO 0373 7093 31 t.n.v. Diaconie Gereformeerde kerk inzake werkgroep Oost-Europa. Deze giften mag i aftrekken in uw aangifte inkomstenbelasting, de kerk is namelijk een ANBI-instelling.